High idle issue

BlessedMXRider

New member
Hey guys my 2016 STI started idling around 1400 rpm while I am rolling and as soon as I come to a complete stop it will drop down to around 850 which is still high. It hasn't thrown any codes yet but the only thing I can think would cause this is the AICV. Any thoughts?
 

Alin

On a quest of STi erudition!
We're going to need a lot more information.

1) Is your car bone stock, or is it modded?
2) What's the idle RPM during cold start?
3) When did this issue begin?
4) What was your idle prior to this issue?
5) How many miles on your car?
 

BlessedMXRider

New member
We're going to need a lot more information.

1) Is your car bone stock, or is it modded?
2) What's the idle RPM during cold start?
3) When did this issue begin?
4) What was your idle prior to this issue?
5) How many miles on your car?

We're going to need a lot more information.

1) Is your car bone stock, or is it modded?
2) What's the idle RPM during cold start?
3) When did this issue begin?
4) What was your idle prior to this issue?
5) How many miles on your car?
Car is modded
Cobb intake
grimmspeed catted downpipe
invidia catback
IAG AOS
E-tuned 30k miles ago
Cold start process is normal, but as soon as the car starts to move it will idle up over 1000 and as soon as I stop again it will drop but not as low as usual
This issue just started a few days ago
Idle prior was 700-750ish
Car has 70k on it now
 

Grinder34

Track Monkey
wait, so you turn it on, it idles at ___?
if you let it warm up fully without moving, it idles at ____?
if you drive it before its warmed up, then coast in neutral it idles at 1400?
if you drive it after its warmed up, then coast in neutral it idles at 1400?
If you come to a stop (after driving) it idles at 850?

Have you done any mods since the tune?
Really, are there any changes to the car that preceded the idle issue?

Do you have an AccessPort? Isn't there an idle setting in there, what's it set at?
 

BlessedMXRider

New member
wait, so you turn it on, it idles at ___?
if you let it warm up fully without moving, it idles at ____?
if you drive it before its warmed up, then coast in neutral it idles at 1400?
if you drive it after its warmed up, then coast in neutral it idles at 1400?
If you come to a stop (after driving) it idles at 850?

Have you done any mods since the tune?
Really, are there any changes to the car that preceded the idle issue?

Do you have an AccessPort? Isn't there an idle setting in there, what's it set at?
When I first start it in the morning cold it will idle around 1600 and as it warms up it will gradually drop down to 750 which is the target and as soon as the car starts to move it will idle back up and as soon as it stops again it will drop. It will idle at 1400 when I am rolling regardless if its warmed up or not. When I push in the clutch while driving idle will drop down around 700 and bounce back to 1400 until stopped than goes to around 850. I haven't changed anything on the car. thx
 
Top